Οι βάφλες μπανάνας είναι μια υπέροχη γευστική απόλαυση ειδικά για το Σαββατοκύριακο όταν έχετε περισσότερο χρόνο να τις ετοιμάσετε.
Φυσικά αν έχετε ετοιμάσει αρκετή ποσότητα, μπορούν να γίνουν και ένα νόστιμο σνακ οποιαδήποτε ώρα εσείς επιθυμείτε.
Πάμε να δούμε μια πιο υγιεινή εκδοχή παρασκευής τους με λίγα μόλις υλικά:
Εκτέλεση
1. Χτυπάμε μαζί το γάλα, το αυγό και το λάδι
2. Ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι, τη ζάχαρη και την κανέλα
3. Χτυπάμε το υγρό μείγμα στο μείγμα του αλευριού μέχρι να ομογενοποιηθεί.
4. Ζεσταίνουμε τη βαφλιέρα και ψεκάζουμε ή αλείφουμε ελαφρά με λάδι.
5. Ρίχνουμε 1/4 από το μείγμα σε κάθε θήκη για βάφλες.
6.Ψήνουμε για περίπου 2 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να αρχίσουν να ξεχωρίζουν από τη βαφλιέρα. Επαναλαμβάνουμε με το υπόλοιπο μείγμα.
7. Προσθέτουμε κομμένη μπανάνα πάνω από τις βάφλες και αν θέλουμε μια από τις ακόλουθες παραλλαγές:
✔️σιρόπι σφενδάμου
✔️μέλι
✔️φράουλες σε φέτες
✔️Τυρί cottage αναμεμειγμένο με ψιλοκομμένα βερίκοκα
✔️μαρμελάδα βατόμουρου
Διατροφική αξία/ ανά μερίδα (1 βάφλα)
✅Θερμίδες: 191 kcal
✅Πρωτεΐνη: 6,5 γρ
✅Λίπος: 5 γρ
✅Υδατάνθρακες: 32 γρ
✅Φυτικές ίνες: 1,2 γρ