Σαλάτα με μανιτάρια και πράσινα φασολάκια

 Τι έχουμε:

  • 12 λευκά μανιτάρια
  • 2 κιλά φασολάκια
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κουταλιές μαργαρίνη
  • αλάτι, στη μύτη από
  • το κουταλάκι
  • πιπέρι

 

Τι κάνουμε:

  • Καθαρίζουμε τα φασολάκια: κόβουμε τις άκρες τους, αφαιρούμε τις ίνες με ένα μαχαιράκι ή με το ειδικό εργαλείο και τα κόβουμε στη μέση. Τα βάζουμε στο ειδικό καλαθάκι και τα μαγειρεύουμε στον ατμό για περίπου 10 λεπτά, έως ότου μαλακώσουν.
  • Εν τω μεταξύ σκουπίζουμε τα μανιτάρια με μία βρεγμένη πετσέτα και τα κόβουμε σε φέτες.
  • Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε τη μαργαρίνη και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο τριμμένα, έως ότου χρυσίσουν. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε για περίπου 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε τα φασολάκια, πασπαλίζουμε με το αλάτι, πιπέρι και τα σοτάρουμε όλα μαζί, ανακατεύοντας διαρκώς με μία ξύλινη κουτάλα, 3-4 λεπτά.
  • Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και σερβίρουμε 2 φλιτζάνια σαλάτας σε κάθε άτομο.