Ψωμί Focaccia! Ένα Iταλικό ψωμί, αρωματισμένο με ελαιόλαδο, αλάτι, ελιές, σκόρδο και δεντρολίβανο, ως ιδανική επιλογή γεύματος που θα συμπληρώσει διατροφικά αλλά και γευστικά το γεύμα σας!
Σας παραθέτουμε την συνταγή ώστε να φτιάξετε και εσείς ψωμί Focassia!
Εκτέλεση
- Ανακατέψτε το αλεύρι, τη μαγιά και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ.
- Κατόπιν προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας λάδι και νερό και ανακατέψτε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να δημιουργηθεί μια μαλακή ζύμη.
- Τοποθετήστε την ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώστε (προσθέστε λίγο αλεύρι αν χρειάζεται) για 5-10 λεπτά.
- Τοποθετήστε την ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ και σκεπάστε με μια πετσέτα όπου η ζύμη θα παραμείνει σε ζεστό μέρος για 1 ώρα/μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
- Στην συνέχεια, χτυπήστε ελαφρώς με τα χέρια σας τη ζύμη, ζυμώστε άλλο λίγο, κόψτε στη μέση την ζύμη και δημιουργήστε 2 στρογγυλά ή οβάλ σε σχήμα ζυμαράκια.
- Αλείψτε την επιφάνεια με λίγο ελαιόλαδο και κάνοντας μικρές «ωπές» με τα δάχτυλα σας πιέζοντας το ζυμάρι, σκορπίστε στο εσωτερικό του ζυμαριού τις ελιές ή/και τις σκελίδες σκόρδου ή/και το φρέσκο δεντρολίβανο.
- Ψήστε στους 200οC για 25 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν.
Διατροφική αξία/ ανά μερίδα (1 φέτα ψωμί)
- Ενέργεια: 114 kcal
- Πρωτεΐνη: 3,2 γρ
- Λιπαρά: 2,5 γρ
- Υδατάνθρακες: 21 γρ
- Ίνες: 0,9 γρ