Διατροφή και Καρκίνος του Στομάχου
Προστατευτικοί παράγοντες και καρκίνος του στομάχου

– Σκόρδο ακατέργαστο ή ελαφρά μαγειρεμένο

– Τρόφιμα πλούσια σε καροτενοειδή και λυκοπένιο

– Ψάρια

– Τσάι

– Πολυακόρεστα λιπαρά, βιταμίνη Α και ασκορβικό οξύ

– Ψύξη των τροφίμων μειώνει τους πιθανούς κινδύνους

– Λαχανικά: κρεμμύδια

– Βιταμίνη C: προστατευτική δράση ιδιαιτέρως εναντίον του Helicobacter Pylori

– Κίτρινα κρεμμύδια

 

 

Παράγοντες κινδύνου και καρκίνος του στομάχου

– Κάπνισμα

– Υψηλή πρόσληψη πρωτεΐνης, κορεσμένων λιπαρών, χοληστερόλης και νατρίου

– Υψηλή κατανάλωση οινοπνεύματος

– Χαμηλή κατανάλωση προϊόντων ολικής αλέσεως

– Υψηλή κατανάλωση αλατιού

 

Σημαντικά σημεία διατροφικής υποστήριξης στον καρκίνο του στομάχου:

 

Διατροφή και Καρκίνος Στομάχου

 

Η εξατομικευμένη διατροφική παρέμβαση στον καρκινοπαθή ασθενή, μπορεί να μειώσει τις πιθανές παρενέργειες της θεραπείας του και ταυτόχρονα να τον βοηθήσει να κρατήσει τις δυνάμεις του καθ’όλη τη διάρκειά της, εξασφαλίζοντας την μέγιστη αλλά και ευεργετική δράση των φαρμάκων που λαμβάνει.
Παρακολουθήσετε ένα σύντομο απόσπασμα από συνέντευξη του κ. Καραφυλλίδη για την εξατομικευμένη διατροφική παρέμβαση στους καρκινοπαθείς ασθενείς: