Πέρασε το Πάσχα και δεν ξέρετε τι να μαγειρέψετε, ώστε να μην φάτε πάλι κρέας; Σας έχουμε την λύση με την πιο γευστική συνταγή για κρεμώδη ντοματόσουπα!
Η ντομάτα αποτελεί τρόφιμο πλούσιο σε λυκοπένιο στην κατηγορία των καροτενοειδών, γνωστό για τις αντιοξειδωτικές του ικανότητες και ποικίλα οφέλη για την ανθρώπινη υγεία.
Ακόμα και αν δεν χρησιμοποιείτε κρέμα σε αυτή τη συνταγή, επιτυγχάνεται παχύρρευστη, κρεμώδης σύσταση λόγω της πατάτας και του αποβουτυρωμένου γάλακτος.
Εκτέλεση
1. Ζεσταίνουμε το βούτυρο ή το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, την πατάτα, το σκόρδο και τα μυρωδικά για 5 λεπτά
2. Προσθέτουμε τα καρευκεύματα, την λιαστή ντομάτα ή την τριμμένη ντομάτα και τη ζάχαρη. Αφήνουμε να πάρει βράση και σιγοβράζουμε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
3. Ρευστοποιούμε το μείγμα με ένα μπλέντερ ή μίξερ.
3. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο και κρεμώδες μείγμα.
Διατροφική αξία/ ανά μερίδα
– Ενέργεια: 110 kcal
– Πρωτεΐνη: 5,3 γρ
– Λιπαρά: 2,4 γρ
– Υδατάνθρακες: 18 γρ
– Φυτικές ίνες: 1,8 γρ