Ρολό τσιπούρας με σπανάκι
Τι έχουμε:
- 2 τσιπούρες (περίπου 150 γραμ. η μία)
- 1 κιλό σπανάκι
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 2 κουταλιές βασιλικό, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κουταλιά λάδι ελιάς
- στη μύτη από το κουταλάκι αλάτι
- πιπέρι
Συνοδεύουμε με: σαλάτα
Τι κάνουμε:
- Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε το βασιλικό, τα σκόρδα τριμμένα, το λάδι, το αλάτι, πιπέρι και τα ανακατεύουμε καλά.
- Καθαρίζουμε το σπανάκι, το πλένουμε και το στραγγίζουμε.
- Στη συνέχεια καθαρίζουμε τις τσιπούρες από τα λέπια, τα βράγχια, τα εντόσθια, τις πλένουμε με άφθονο νερό και τις στραγγίζουμε. Βάζουμε 1 κουταλιά από το μείγμα με το βασιλικό στο εσωτερικό τους και το απλώνουμε ομοιόμορφα.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C.
- Ζεματίζουμε το σπανάκι σε μία κατσαρόλα με βραστό νερό για 1 λεπτό, το στραγγίζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Κατόπιν τυλίγουμε τις τσιπούρες με το σπανάκι.
- Σε ένα ταψάκι απλώνουμε ομοιόμορφα τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα. Βάζουμε από πάνω τις τσιπούρες, τις περιχύνουμε με 1 φλιτζάνι νερό και τις ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 40-45 λεπτά.
Σερβίρουμε 1 τσιπούρα σε κάθε άτομο, συνοδεύοντας με σαλάτα.