Λαχανικά Lo Mein
Υλικά
- ½ πακέτο egg noodles
- 45gr τζίντζερ καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
- 2,1gr σκόρδο πουρέ βρασμένο
- 52ml ελαιόλαδο
- 255gr μανιτάρια λευκά γαλλικά
- 50gr baby καλαμπόκι
- 5gr ζάχαρη
- 1/2 μάτσο κόλιανδρο μόνο φύλλα ψιλοκομμένα
- 1/2 μάτσο βασιλικό μόνο φύλλα ψιλοκομμένα
- 50gr oyster sauce
- 30gr soy sauce
- 27gr ξύδι από ρύζι
- 5gr σησαμέλαιο
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την soy sauce, την oyster sauce, το σησαμέλαιο και τo ξύδι ρυζιού και κρατάμε τη σάλτσα στην άκρη.
- Σε μια κατσαρόλα φέρνουμε σε βρασμό 4,1 lt νερό.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και βάζουμε τα noodles για 4΄. ( ή ακολουθούμε τις οδηγίες συσκευασίας, ανάλογα με το προϊόν)
- Σουρώνουμε τα noodles.
- Παράλληλα σε ένα τηγάνι που έχουμε αφήσει να κάψει σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε τα
- μανιτάρια, το ginger, το σκόρδο με το ελαιόλαδο για 30΄΄
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και σοτάρουμε για άλλα 3 ΄΄
- Προσθέτουμε τα noodles και τη σάλτσα και ψήνουμε για ακόμα λίγα δευτερόλεπτα.
- Απομακρύνουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα αρωματικά χόρτα.