Σούπα με σελινόριζα και αχλάδι

 Υλικά

  • 700 γρ σελινόριζα  κομμένα σε κύβους
  • 4500 γρ αχλάδια κομμένα σε κύβους
  • 70 γρ κρεμμύδι ψιλοκομμένο και  ποσαρισμένο
  • 5 γρ σκόρδο ποσαρισμένο
  • 20 γρ τζίντζερ τριμμένο
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 900 ml ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλο
  • 1 γρ αλάτι
  • 1 γρ πιπέρι
  • ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

 Εκτέλεση

  • Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε το τζίντζερ με το ελαιόλαδο για 1,5 λεπτά
  • Προσθέτουμε   το κρεμμύδι, το  σκόρδο,  τη σελινόριζα, το αχλάδι και το ζωμό για βράζουμε για 32 περίπου λεπτά μέχρι να μαλώσουν
  • Πολτοποιούμε τη σούπα σε μπλέντερ.  Αλατοπιπερωνούμε
  • Προσθέτουμε τον  άνηθο και ανακατεύουμε