Σούπα με σελινόριζα και αχλάδι
Υλικά
- 700 γρ σελινόριζα κομμένα σε κύβους
- 4500 γρ αχλάδια κομμένα σε κύβους
- 70 γρ κρεμμύδι ψιλοκομμένο και ποσαρισμένο
- 5 γρ σκόρδο ποσαρισμένο
- 20 γρ τζίντζερ τριμμένο
- 30 ml ελαιόλαδο
- 900 ml ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλο
- 1 γρ αλάτι
- 1 γρ πιπέρι
- ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε το τζίντζερ με το ελαιόλαδο για 1,5 λεπτά
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη σελινόριζα, το αχλάδι και το ζωμό για βράζουμε για 32 περίπου λεπτά μέχρι να μαλώσουν
- Πολτοποιούμε τη σούπα σε μπλέντερ. Αλατοπιπερωνούμε
- Προσθέτουμε τον άνηθο και ανακατεύουμε