Ένα παγωτό “απάτη” ως προς την θερμιδική του αξία και όχι ως προς τον ουρανίσκο!
Σημαντικά χαμηλότερο σε λιπαρά από το τυπικό παγωτό και πλούσιο σε πρωτεΐνη, ασβέστιο και βιταμίνη Α. Η προσθήκη επιπλέον φρούτων ενισχύει την περιεκτικότητα σε βιταμίνες και φυτικές ίνες.
Υγιεινό παγωτό
Εκτέλεση:
- Ρίξτε το παγωμένο γάλα σε ένα μπολ και χτυπήστε με ένα ηλεκτρικό μίξερ για περίπου 4 λεπτά, μέχρι να γίνει παχύρρευστο και αφρώδες και να τριπλασιαστεί περίπου σε όγκο.
- Ρίχνετε επιπλέον τη ζάχαρη και τη βανίλια και τα χτυπάτε μέχρι να ενσωματωθούν όλα σε ένα ενιαίο μείγμα.
- Αδειάζετε το μείγμα σε ένα ρηχό δοχείο και το βάζετε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει.
Παραλλαγές
- Μάνγκο: πολτοποιήστε τη σάρκα ενός μεγάλου ώριμου μάνγκο και ανακατέψτε με το χτυπημένο γάλα. Παραλείψτε τη βανίλια.
- Βερίκοκο: ανακατεύουμε 175 γρ πουρέ, μουλιασμένα αποξηραμένα βερίκοκα και παραλείπουμε τη βανίλια.
- Βατόμουρο: ανακατεύουμε 175 γρ πολτοποιημένα φρέσκα ή κατεψυγμένα βατόμουρα και παραλείπουμε τη βανίλια.
- Μαύρο φραγκοστάφυλο ή μύρτιλο: ανακατέψτε 3 γεμάτες κουταλιές της σούπας άλειμμα φραγκοστάφυλου ή μύρτιλου. Μπορείτε να μειώσετε τη ζάχαρη στο μισό.
- Φουντούκι: ανακατεύουμε 50 γρ ψιλοκομμένα φρυγανισμένα φουντούκια.
- Αμαρέτο: ανακατεύουμε 1-2 κουταλιές της σούπας αμαρέτο και 50 γρ αμύγδαλα καβουρδισμένα σε νιφάδες. Παραλείψτε τη βανίλια.
