Ο σολομός πρόκειται για ένα ψάρι που φημίζεται για την πλούσια νόστιμη γεύση του, αλλά και ως καλή πηγή ω-3 λιπαρών οξέων (DHA & EPA λιπαρά οξέα). Έχει πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά και είναι επίσης πολύ καλή πηγή πρωτεϊνών. Είναι επίσης εξαιρετική πηγή βιταμίνης Β12 ενώ περιέχει και σε μεγάλο βαθμό κάλιο, σίδηρο και βιταμίνη D.

Από την άλλη πλευρά, η μελιτζάνα χαρακτηρίζεται ως τρόφιμο χαμηλό σε θερμίδες, μηδενικού σχεδόν λίπους και προσφέρει μια ικανοποιητική ποσότητα βιταμινών στην μερίδα του γεύματος μας.

 

Εκτέλεση:
1. Αλείφουμε την κομμένη πλευρά της μελιτζάνας με 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι και πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι. Ψήνουμε για 6 έως 8 λεπτά στον φούρνο με αλουμινόχαρτο την μελιτζάνα μέχρι να μαλακώσει. Μόλις ψηθεί, την μεταφέρουμε σε ένα πιάτο ώστε να κρυώσει και την αφήνουμε στην άκρη

2. Ενώ η μελιτζάνα ψήνεται, σε μέτριο μπολ προσθέτουμε την σκόνη κάρυ, το πιπέρι καγιέν, την κανέλα και 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Το αφήνουμε στην άκρη

3. Όταν η μελιτζάνα κρυώσει αρκετά, κόβουμε τον πολτό από τη φλούδα. Βάζουμε τον πολτό της μελιτζάνας σε ένα blender μαζί με το γιαούρτι, το σκόρδο, 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού και 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και επεξεργαζόμαστε το μείγμα μέχρι να αποκτήσει λεία υφή.

4. Ψήνουμε τον σολομό σε ένα ταψί, πασπαλίζοντας τον με το μείγμα μπαχαρικών. Ψήνουμε για 10 λεπτά. Εν τω μεταξύ, σε μέτριο μπολ, προσθέτουμε τις πιπεριές, το κρεμμύδι, την υπόλοιπη
κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού και 2 κουταλάκια του γλυκού λάδι. ➡️Σερβίρουμε τον
σολομό πάνω από τον πουρέ μελιτζάνας μαζί με ό,τι έξτρα μπαχαρικά θέλουμε.

 

Διατροφή αξία / ανά μερίδα:
– 395 θερμίδες
– 34 gr πρωτεΐνη
– 33 gr υδατάνθρακες
– 11 gr λιπαρά
– 14 gr φυτικές ίνες

 

Πικάντικος σολομός με πουρέ μελιτζάνας