Συνταγή με κους κους λαχανικών!

Πολλοί συγχέουν το κους κους με το πλιγούρι ή την κινόα και ότι εμπίπτει στην κατηγορία των δημητριακών ενώ στην πραγματικότητα ανήκει στην κατηγορία των ζυμαρικών και έχει σαν βάση το σιτάρι.

Έχει αρκετά υψηλή διατροφική αξία αφού θεωρείτε ένα τρόφιμο πλούσιο σε υδατάνθρακες, βιταμίνες και φυτικές ίνες!
Όταν συνδυαστεί και με τα υλικά της συνταγής μας δημιουργεί το βέλτιστο θρεπτικό αποτέλεσμα.

 

 

 

Εκτέλεση 
1. Καλύψτε το κουσκούς με το βραστό νερό και αφήστε το μέσα στο νερό για 15 λεπτά μέχρι να απορριφθούν όλα τα υγρά.
2. Εν τω μεταξύ, ζεσταίνετε το λάδι σε ένα τηγάνι και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι για 5 λεπτά. Προσθέστε τη σκόνη κάρυ και μαγειρέψτε για άλλα 2 λεπτά.
3. Σε μια άλλη κατσαρόλα βράζετε τα ρεβίθια μέχρι να μαλακώσουν (όχι πολύ γιατί θα τα ξαναβράσετε)
3. Προσθέστε στο τηγάνι με το τσιγαρισμένο κρεμμύδι τα υπόλοιπα λαχανικά, τα βρασμένα ρεβίθια και το ζωμό, σκεπάστε και σιγοβράστε για περίπου 7-10 λεπτά ή μέχρι τα λαχανικά να γίνουν τραγανά
4. Δοκιμάστε το κουσκούς με ένα πιρούνι και προσθέστε τους χουρμάδες ή τα αμύγδαλα (προαιρετικά αν επιθυμείτε)
5. Σερβίρετε το κους κους με το μείγμα λαχανικών που έχετε ετοιμάσει!

 

Διατροφική αξία/ ανά μερίδα
– Θερμίδες: 543 kcal
– Πρωτεΐνη: 17 γρ
– Λίπος: 7,1 γρ
– Υδατάνθρακες: 108 γρ
– Φυτικές ίνες: 5,1 γρ

 

Κους κους λαχανικών