Το stir-fry δεν είναι ένα συγκεκριμένο πιάτο ή συνταγή, αλλά τρόπος μαγειρέματος που σημαίνει ”τηγάνισμα με ανακάτεμα”. Αποτελεί μια μέθοδο μαγειρέματος, η οποία έχει προέλθει από την Κίνα και ουσιαστικά πρόκειται για μαγείρεμα σε πολύ δυνατές θερμοκρασίες απευθείας πάνω στη φωτιά, τεχνική που απαιτεί συνεχές ανακάτεμα συνεχώς για να μην καεί το φαγητό.
Η συνταγή είναι πλούσια σε πρωτεΐνη και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε πολύχρωμα λαχανικά ή καλαμπόκι, ανάλογα με την αρέσκεια σας.
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
- Προσθέτουμε το κοτόπουλο, το σκόρδο και το τζίντζερ και ανακατεύουμε για 2 λεπτά.
- Προσθέτουμε στην συνέχεια το μπρόκολο και τις πιπεριές και ανακατεύουμε για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και στην συνέχεια προσθέτουμε την σάλτσα σόγιας.
- Μαγειρεύουμε ξεχωριστά τα noodles ή το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο και σερβίρουμε με το μείγμα που ετοιμάσαμε με το κοτόπουλο στο τηγάνι.
Διατροφική αξία/ ανά μερίδα
– Ενέργεια: 543 kcal
– Πρωτεΐνη: 36 γρ
– Λιπαρά: 11 γρ
– Υδατάνθρακες: 81 γρ
– Φυτικές ίνες: 5 γρ
