Διατροφή και Καρκίνος του Ήπατος.
Συστήνεται μια διατροφή υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες και μια επαρκή πρόσληψη υδατανθράκων.
Προστατευτικοί παράγοντες και καρκίνος του ήπατος
- Μακροχρόνια λήψη αντισυλληπτικών εκ του στόματος
- Λαχανικά (καροτενοειδή)
Παράγοντες κινδύνου και καρκίνος του ήπατος
- Αφλατοξίνες
- Υψηλή κατανάλωση οινοπνεύματος
- Μόλυνση από τον ιό της ηπατίτιδας Β ή C ιδιαιτέρως σε συνδυασμό με παχυσαρκία
Σημαντικά σημεία διατροφικής υποστήριξης στον καρκίνο του ήπατος:
- Στην περίπτωση ασκίτη ή σοβαρού οιδήματος προτείνεται η μείωση του νατρίου. Δύνανται να χρειαστούν ποσά επιπλέον πρωτεΐνης, εάν η αλβουμίνη είναι σε χαμηλά επίπεδα. Οι υπόλοιποι ηλεκτρολύτες κρίνεται σκόπιμο να παρακολουθηθούν ώστε να προβλεφθεί κάποιος επιπλέον περιορισμός.
- Εάν λαμβάνετε κάποιο είδος θεραπείας, είναι σημαντικό να λάβετε ένα εξατομικευμένο κλινικό διατροφικό πλάνο για την κατάσταση σας.
