Διατροφή και Καρκίνος του Ήπατος.

Συστήνεται μια διατροφή υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες και μια επαρκή πρόσληψη υδατανθράκων.

Προστατευτικοί παράγοντες και καρκίνος του ήπατος 

  1. Μακροχρόνια λήψη αντισυλληπτικών εκ του στόματος
  2. Λαχανικά (καροτενοειδή)


Παράγοντες κινδύνου και καρκίνος του ήπατος 

  1. Αφλατοξίνες
  2. Υψηλή κατανάλωση οινοπνεύματος
  3. Μόλυνση από τον ιό της ηπατίτιδας Β ή C ιδιαιτέρως σε συνδυασμό με παχυσαρκία

 

Σημαντικά σημεία διατροφικής υποστήριξης στον καρκίνο του ήπατος:

Διατροφή και καρκίνος ήπατος

 

Η εξατομικευμένη διατροφική παρέμβαση στον καρκινοπαθή ασθενή, μπορεί να μειώσει τις πιθανές παρενέργειες της θεραπείας του και ταυτόχρονα να τον βοηθήσει να κρατήσει τις δυνάμεις του καθ’όλη τη διάρκειά της, εξασφαλίζοντας την μέγιστη αλλά και ευεργετική δράση των φαρμάκων που λαμβάνει.
Παρακολουθήσετε ένα σύντομο απόσπασμα από συνέντευξη του κ. Καραφυλλίδη για την εξατομικευμένη διατροφική παρέμβαση στους καρκινοπαθείς ασθενείς: