Τα παραδοσιακά κέικ καρότου έχουν πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε λίπος και ζάχαρη και είναι πλούσια σε τυρί κρέμα. Αυτή η εκδοχή με χαμηλά λιπαρά είναι ιδανική!

Εκτέλεση 
1. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο και τη ζάχαρη
2. Προσθέτουμε τα καρότα, τα μήλα, τις σταφίδες και το εκχύλισμα βανίλιας.
3. Προσθέτουμε το λάδι, το χυμό πορτοκαλιού ή μήλου και τα ασπράδια αυγού και ανακατεύουμε καλά.
4. Ρίχνουμε το μείγμα σε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ 20 εκ. και ψήνουμε στους 160 βαθμούς για περίπου 1 ½ ώρα. Ελέγχουμε ότι το κέικ έχει ψηθεί βάζοντας ένα μαχαίρι στο κέντρο. Θα πρέπει να βγαίνει καθαρό.

 

Διατροφική αξία (1 κομμάτι κέικ)
Θερμίδες: 125 kcal
Πρωτεΐνη: 2,2 γρ
Λίπος: 1,7 γρ
Υδατάνθρακες: 27 γρ
Φυτικές ίνες: 1,5 γρ

 

Κέικ καρότου