Την Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020 στην εκπομπή “επι-κοινωνία” με τη Μάριον Μιχελιδάκη στην ΕΡΤ1, λαμβάνοντας πάντα υπόψη τις εξελίξεις και την επικαιρότητα, συζητήσαμε για τη σημασία της διατροφής στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος για την αντιμετώπιση όλων των ιών και στην συγκεκριμένη περίπτωση του νέου κορωνοϊού ( Covid-19 / Κορονοϊού ).
Πρωταγωνιστές αυτής της πανδημίας είναι τα άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού (άτομα άνω των 65 ετών, νεότερα άτομα με υποκείμενα νοσήματα κ.ο.κ.) και χρήζουν ιδιαίτερης αντιμετώπισης. Αυτά τα άτομα με ψυχραιμία και υπομονή είναι απαραίτητο να αξιολογούν κάθε πληροφορία που δέχονται και να απαντώνται τα ερωτήματα τους μόνο από ανθρώπους με επιστημονική επάρκεια.
Επομένως,
Ποιες είναι οι βασικές οδηγίες για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος;
Υπάρχει συγκεκριμένη διατροφή που θα μπορούσε να αντιμετωπίσει ή να συμβάλλει αποκλειστικά στην πρόληψη κατά του κορονοϊού;
Είναι αναγκαία η λήψη συμπληρωμάτων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού;
Μπορεί να σας ενδιαφέρει:
Κύρια διατροφικά ζητήματα αυτής της περιόδου – “Be Happy” με τη Νανά Παλαιτσάκη